jdes na pivo popup
zatvorit

Vítejte na stránkách plzeňky

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší let.

Pamatovat si tyto údaje

Tuto možnost nezadávejte na sdílených počítačích

Tato stránka používa cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštevnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užívaním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.

Vítejte na stránkách plzeňky

Tento obsah je přístupný pouze uživatelům starším let. Budete přesměrováni na stránku s informacemi o působení alkoholu.

Plzeň přímo od zdroje

Restaurace Plzeňka - místo, kde čepujeme nejlepší pivo. Vítejte!

Kam na plzeň

Kam do Plzeňky

Tradiční Česká i moderní
gastronomie

K jedinečnému plzeňskému pivu se nejlépe hodí vybrané klenoty tradiční české kuchyně. Připravujeme je podle originálních receptur s důrazem na nejvyšší kvalitu a čerstvost surovin. Kromě klasiky, které vévodí náš Guláš Prazdroj nabízíme i ochutnávku moderní gastronomie a místní speciality.

Nezapomenutelné
prostředí

K orosené sklenici plzeňského zlata patří i zážitek z originální atmosféry okolního prostředí. Vychází ze stejné tradice a připomíná slavnou historii našeho pivovarnictví. Inspirující výzdoba vám dovolí vychutnat si okamžiky s naším jedinečným pivem ještě intenzivněji než kdekoliv jinde.

Pivní klenot přímo
z tanku

Naši mistři výčepní se postarají, abyste si osvěžující chuť plzeňského piva a jeho skvělý říz dokonale vychutnali se vším všudy. Tedy včetně potěšení z jeho jiskrné, zlatožluté barvy a smetanově husté sněhobílé pěny.

Pilsner Urquell

  • Legendární světlý plzeňský ležák

  • Charakteristická vůně sladových zrn

  • Obsahuje 4,4 % alkoholu

  • Příjemná karamelová chuť

  • Zlatavá odměna po práci

  • Dotek sametové hořkosti žateckého chmelu

01/04

Díky plzeňské vodě

Jemná chuť

Měkká plzeňská voda, která má díky svému nízkému obsahu minerálů ideální pivovarské vlastnosti, a proto dodává našemu pivu unikátní jemnou chuť.

02/04

Díky vlastnímu sladu

Zlatá barva

Pro naše pivo Pilsner Urquell používáme vlastní slad. Vyrábíme si ho sami z těch nejkvalitnějších odrůd českého a moravského jarního dvouřadého ječmene.

03/04

Díky trojitému rmutování

Karamelová chuť

Slad vaříme při mutování s vodou v měděných varnách nad otevřeným plamenem. Tento unikátní postup opakujeme hned třikrát. Právě díky tomu má naše pivo charakteristickou vůni sladových zrn a jemnou karamelovou chuť.

04/04

Díky žateckému chemlu

Jemná hořkost

Při výrobě našeho piva používáme exkluzivně jen Žatecký poloraný červeňák. Dodává našemu pivu jemnou hořkost a chmelové aroma.

01/03

Hladinka

Zlatá klasika

Jde o nejrozšířenější způsob čepování piva. Čepuje se na jeden zátah a výsledkem je mokrá krémovitá pěna přesně po okraj sklenice. Jednoduše, hladinka tak akorát.

02/03

Mlíko

Pro milovníky jemné chuti

Tento způsob čepování je oblíbený zejména u žen. Ve sklenici se totiž nachází až půllitru husté, krémové pěny. Pivo tak získavá příjemně nasládlou chuť.

03/03

Šnyt

Pivo na ochutnávku nebo na rozloučenou

Menší množství piva a větší míra krémové pěny, to je šnyt. Silná vrstva pěny činí z tohoto způsobu čepování pivo vhodné na degustaci nebo rychlé zahnání žízně. Dostává se nám také jemnější říz a delší doba čerstvosti.